Työttömyys alkoi

Posted on

Sinne meni ne viimeiset kuusi työpäivää. Nyt on ollut muutama päivä aikaa sopeutua kotona olemiseen. Vielä on ollut helppoa, koska televisiosta on tullut yleisurheilun MM-kisoja, joten ei ole tarvinnut hirveästi pohtia, mitä tekisi. Toisaalta on myös mukavaa kun on aikaa imuroida ja pyyhkiä pölyjä hiukan useammin. Kolme sisäkissaa kun aiheuttaa välillä sellaisen karvakaaoksen ettei paremmasta väliä. Kanalintujen metsästysaikakin alkaa 10.9., joten senkin suhteen työttömyys sattui sopivaan aikaan, koska ei tarvitse järjestellä vapaita metsälle pääsyä varten. Luultavasti myös miehen nuorempi tyttö on mielissään, kun joku on aina kotona hänen tullessaan koulusta.

Työttömyydessä on tietysti se huono puoli, että tulotaso tipahtaa melkoisesti. Olen kyllä yrittänyt saada menot pienennettyä, mutta tuntuu että se on täysin mahdotonta. Vaikka kuinka karsisin, niin tulojen tipahtaminen alle puoleen töiden aikaisesta, aiheuttaa isoja ongelmia. Laskuja puskee jatkuvana virtana postilaatikosta, mutta rahat eivät riitä alkuunkaan. Jotekin täytyisi vaan vielä saada kiristettyä vyötä. Autosta on tosiaan jo luovuttu, mutta siitä jäi siltikin vielä velkaa. Muitakaan lainoja ei saa pyyhittyä pois, vaikka kuinka yrittäisi. Oikeastaan ainoat asiat, joista vielä voisi säästää ovat omat harrastukset ja tarpeet. Niitä ei kyllä ole juurikaan ollut tähänkään asti, mutta nyt niitä ei sitten ole enää senkään vertaa. Kaikesta huolimatta olen kuitenkin hyvin optimistinen. Nyt mennään tiukalla budjetilla ja koitetaan selvitä päivä kerrallaan. Jossain vaiheessa tämän on pakko muuttua paremmaksi. Onhan ne muutkin selvinneet, jopa miljoona veloista yms, niin miksen minäkin selviäisi.

Minun piti viikonlopuksi lähteä kaverin kanssa mökille, mutta se peruuntui, koska hänen isänsä sairastui vakavasti. Mieheni puolestaan lähti kavereidensa kanssa jälleen kalalle koko viikonlopuksi. Sain siis viettää rauhallisen kotiviikonlopun, mikä onkin hyvä, koska miehen lapset tulevat maanantaina taas kolmeksi viikoksi, joten rauhaa ei taas hetkeen ole tiedossa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

17 − 7 =