Sinne ja takaisin

Posted on

Maanantai aamuna hyppäsin auton rattiin ja lähdin ajelemaan kohti Etelä-Suomea. Matkalla pysähdyin vain kaksi kertaa ja perillä Helsingissä olin 13h myöhemmin. Kyllä taas tiesi ajaneensa ja istuneensa. Majoituin kaverille pariksi yöksi ennen paluumatkaa kotiin. Kaverini oli tekaissut meille iltapalaksi hyvän tomaatti-mozarellapiirakan ja varannut myös valko- ja kuohuviiniä, joista tietysti jouduin kieltäytymään. Ilta meinasi hiukan venähtää, koska kuulumisia oli ehtinyt kertyä paljon sitten toukokuun tapaamisen.

Tiistaiaamuna suunnistin lääkärintarkastukseen, joka on pakollinen joka toinen vuosi työni vuoksi. Tuntui kyllä todella typerältä mennä sinne, koska työni  kuitenkin loppuvat tämän kuun lopussa. Toisaalta parempihan se tarkastus oli nyt käydä kun kerta työnantaja sen vielä maksaa. Lääkärin mukaan kaikki on kunnossa ja saisin tehdä töitäni taas kaksi vuotta eteenpäin. Keroin lääkärille tietysti myös plussauksestani, johon lääkäri totesi vaan että jaa. Tuntuu hassulta kun työni puolesta olevissa ohjeissa sanotaan että raskaudesta tulee ilmoittaa lääkärille, mutta sitten lääkäri toteaa vaan että jaa.

Lääkärin jälkeen lähdin palauttamaan autoani. Kyllä minun oli pakko palauttaa autoni, koska työttömyyden alkaessa minulla ei yksinkertaisesti vain enää ole varaa lyhentää autolainaa. Eihän se mukavalta tuntunut. Mitä sitten jos saankin töitä toiselta paikkakunnalta ja täytyisi sinne jotenkin päästä ja siellä kulkemaan? Ehkäpä mietin sitä asiaa vasta sitten, jos ja kun se on ajankohtaista. Auton palauttamisen jälkeen kävelin Jumboon, josta kaverini haki minut kyytiin.

Kävimme kaverini kanssa vielä kävelyllä vanhan kaupungin koskelle ja takaisin. Tarkoitus oli ensin mennä rannalle, mutta enhän minä ollut ottanut uikkareita mukaan. Sitten päätimme hypätä junaan ja mennä keskustaan elokuviin. Kävimme myös terassilla ja Hard Rock Cafessa. Hard Rock Cafesta täytyi tietysti käydä hakemassa magneetti pullonavaaja kokoelmiin. Oli aivan mahtavaa kun terassilla ja ravintolassa oli tarjolla alkoholittomia juomia. Tarkoitan nyt siis muutakin kuin vettä, limua ja mehua. Terassilla otinkin alkoholittoman siiderin ja Hard Rock Cafessa alkoholittoman drinkin. Sitten suuntasimmekin junalla takaisin kaverini luokse yöksi.

Aamulla lähdin kävellen rautatieasemalle, josta hyppäsin junaan kohti lentoasemaa. Tietenkin minun tuurillani junaan tuli tekninen vika ja matkan teko lentoasemalle viivästyi. Kaiken lisäksi olin vielä lähtenyt melko myöhään, koska olin jo tehnyt lähtöselvityksen netissä eikä minulla ollut ruumaan meneviä matkatavaroita. Hoppuhan siinä sitten suli ja välttääkseni turvatarkastusjonot käytin terminaali 1:en turvatarkastusta. Kentällä kuitenkin uskalsin höllätä, koska onni onnettomuudessa oli lennon myöhästyminen puolella tunnilla.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

61 + = 63