Mökkeilyä

Posted on

Perjantaina meillä oli yhdet eläkkeelle lähtö juhlat. Käytiin syömässä ja ottamassa parit terassilla. Oli mukavaa käydä, koska näki taas eri ihmisiä kuin edellisenä viikonloppuna.

Lauantaina koitti kauan odotettu mökkiyö kaverin kanssa. Tosin se meinasi hiukan kärsiä, kun kaverin miehellä oli vesicrossit 200km:n päässä ja minun mies lähti ensin sukeltamaan ja sitten vielä hoitamaan yhtä työasiaa. Emme kuitenkaan antaneet tämän häiritä, vaan pakkasimme kaverina neljä lasta, hänen koiransa, mieheni nuoremman tyttären ja minun koirani mukaan ja suuntasimme mökille. Lapset ryntäsivät heti uimaan, joten päätimme laittaa saunan lämpeämään samantien. Kaiken kaikkiaan lapset vuoronperään saunoivat ja uivat lähemmäs kuusi tuntia. Välillä aina paistettiin makkaraa ja tehtiin leipiä. Me kaverin kanssa päästiin myös käymään saunassa. Seitsemän aikaan mieheni tuli käymään saunassa ja hakemaan lapset.

Nyt vihdoin pääsimme nauttimaan rauhassa tyttöjen mökkireissusta. Saimme vielä tehtäväksi polttaa kaikkea turhaa puuta nuotiossa että säästyy polttopuita. Hyvin suoriuduimme tehtävästä, kun välillä oli niin kuuma ettei pientä sadetta tuntenut ollenkaan. Koirat aiheuttivat meille kyllä hieman päänvaivaa, koska ottivat välillä väähn turhankin rajusti yhteen. Soittimme sitten kaverin miehelle, että käy kotimatkalla hakemassa heidän koiransa pois. Iltaan kuului tietysti myös patteriradion kuuntelua nuotiolla. Loppujen lopuksi meillä oli oikein mukava ilta emmekä valvoneetkaan aivan tajuttoman myöhään vaan menimme nukkumaan jo yhden aikaan.

Notskilla

Notskilla

Aamulla sitten nousimme pirteinä ylös, söimme aamupalaa ja siinä pähkäillessämme totesimme että soitetaan miehille ja sanotaan niille että tulevat mökille lasten kanssa, niin tehdään ruokaa ja lapset saa uida. Kaverin mies oli heti että joo, mutta minun mieheni alkoi nihkeilemään kun täytyy kuulemma siivota. Suostui hän sit kuitenkin tulemaan, kun sanoin että siivota ehtii myöhemminkin ja siivotaan sitten yhdessä kun päästään kotiin. Niinpä sitten laitoimme nuotiolle ja saunaan tulet. Päivä meni joten kuten samalla lailla kuin edellinenkin. Myöhemmin kun pääsimme kotiin, niin siivosimme koko talon porukalla: miehen pojat veivät matot ulos ja tamppasivat ne, miehen tyttö pyyhki pölyt, mies imuroi ja minä pesin vessan ja moppasin lattiat. Kerrankin oli mukava siivota, kun jokainen teki vähän jotakin, eikä kaikki jäänyt yksin minun harteille. Samassa rytäkässä tuli vaihdettua myös olohuoneen järjestys. Minä tosin en sitä vaihtanut, koska minä tykkään kun tavarat on omilla paikoillaan, mutta mies innostui siirtelemään huonekaluja.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

− 2 = 6