Posted on

Kylläpä minusta on tullut laiska kirjoittaja…

No, eipä tässä kotielämässä juurikaan mitään ihmeellistä tapahdu. Päivät menee kotona siivoillessa ja ruokaa laittaessa. Tuntuu vaan aivan toivottomalta tämä savotta. Joka aamu kun heräät, niin kämppä on sen näköinen kuin edellisenä päivänä ei olisi mitään tehnytkään. Keittiön pöydät ovat aivan järkyttävän näköiset, kukaan ei osaa laittaa valmiiksi viikattuja pyykkejä kodinhoitohuoneen pöydältä omaan kaappiinsa jne.

Viime viikonloppuna olimme taas mökillä. Ilmat olivat todella hyvät syyskuuksi. Aurinko paistoi ja lämmintä oli +18 astetta. Lapsista vain miehen nuorempi tyttö oli mukana ja hänelle otimme yhden luokkakaverin mukaan kaveriksi. Mustikoita sain poimittua 10 litraa. Ehkäpä ne nyt riittävät jonkin aikaa. Enemmänkin olisi ollut, muttei oikein ole tuota tilaa säilyttää. Kotona tein tuoreista mustikoista tietysti mustikkapiirakan.

Mökillä

Mökillä

 

Mies kävi nuoremman koiran kanssa metsälläkin muttei mitään näkynyt. Naapurikin lainasi yhtenä päivänä koiraa yhtä huonolla tuloksella. Itse en ole nyt metsälle lähtetnyt kun tuntuu kaikki niin raskaalta ja hengästyn todella nopeasti. Hirvenhän miehen hirviporukka sai jo viime viikolla, ja sekin on jo laitettu pakkaseen. Ensimmäistä kertaa jauhoin lihamyllyllä myös itse lihaa jauhelihaksi ja maksaa. Hirven maksasta teimme oikein maukkaita jauhemaksapihvejä. Itsehän en tosin saanut niitä syödä.

Jauhemaksapihvit

Jauhemaksapihvit

Kotiin tullessa tilanne oli sama kuin edellisen viikonlopun jäljiltä. Mitään ei oltu tehty. Ei edes sitä yksinkertaista asiaa, mitä pyydettiin. Nyt rupesi miehelläkin jo palamaan hermot tuohon teinien saamattomuuteen ja lonnimiseen. Kyllä saivat kuulla kunniansa jatkuvasta ei jaksa virrestä, kun sillon tällön heitä pyytää jotain tekemään. Onneksi se oli nyt mies joka ilmaisi tämän mielipiteensä, koska kyseessä kuitenkin ovat hänen lapsensa ettei minun tarvitse olla aina suuna päänä vaahtoamssa tekemättömistä asioista.

Tässä kodin lähistöllä on kuitenkin lintuja näkynytkin, muttei ne tunne tänäkään vuonna pysyvän oikeen haukussa. Jospa sitten kun tämä ruska tästä hiukan laantuu ja lehdet tippuvat puista. Olisi kyllä nyt hyvä saada tuolle nuoremmalle koiralle se lintu, kun se on kohta jo kuitenkin kaksi vuotias. Karhun jätöksiä sen sijaan kuulemma on näkynyt nyt paljonkin, jopa ihan tuoreita, eikä kovin kaukanakaan asutuksesta. Onneksi ne pelkäävät kuitenkin ihmistä niin paljon ettei niistä jätöksiä enempää näy.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 + 7 =