Posted on

Koulujen alkamisen jälkeen lapsilla ovat alkaneet myös harrastukset. Miehen nuorempi tyttö on tähän asti käynyt jääkiekossa ja lentopallossa. Nyt hän kuitenkin puhuu haluavansa lopettaa lentopallon. Minun ja mieheni puolesta saa lopettaa, kunhan ei jahkaa edes takaisin sen asian kanssa. Aina kun tytöltä kysyy hänen omaa mielipidettään, niin hän sanoo lopettavansa ja soittaakin äidilleen ettei halua enää harrastaa lentopalloa. Aina näiden puheluiden jälkeen hän sitten kuitenkin on sitä mieltä, että jos nyt kuitenkin jatkaisi. Tulee aivan sellainen tunne, ettei tytön äiti anna tytön valita itse omia harrastuksiaan. Minä en ainakaan aio omia lapsiani manipuloida käymään harrastuksissa, joita he itse eivät halua harrastaa. Miehen pojistakin vanhempi päätti lopettaa jääkiekon. Nuorempi heistä kuitenkin vielä jatkaa pelaamista. Suurin harmi lasten harrastuksista on kuskaaminen. Lähes joka päivä saa olla viemässä ja hakemassa jostakin.

Miehen vanhempi tyttökin oli meillä viikonlopun. Mitään apua hänestä ei kylläkään ollut. Lähinnä kävi vain nukkumassa, kysymässä onko ruokaa sekä komentelemassa nuorempia sisaruksiaan, vaikkei se tässä huushollissa hänen tehtävänsä olekaan. Sitten kuitenkin kun huomautin nuoremman pojan huoneen olevan kuin sikolätti ja että pojan on se siivottava, niin tämä vanhempi tyttö totesi siihen vaan että ehkei se haittaa sitä poikaa. Joo ehkei haittaa, mutta jos minä sanon että se huone pitää siivota, niin poika sen siivoaa, eikä vain silloin kun isosisko on sitä mieltä että huone pitää siivota. Vaikka miehen vanhempi tytär on mukava ja olisi kiva, että hän viettäisi enemmän aikaa meillä, niin en pidä siitä että hän yrittää ottaa meillä emännän paikan ja määräillä kaikkia muita.

Viikonloppuna kävimme mökillä järvellä. Menomatkalla kävimme miehen veljen luona katsomassa pari viikkoista poikavauvaa. Tuliaisina vein puolukkajuustokakun, jonka ohjeen löysin Pirkka-lehdestä. Kerrankin sai kylässä syödä surutta kakkua, koska oli sen itse tehnyt. Oli muuten hyvää. Hapan päällinen sopi hyvin yhteen makean täytteen ja pohjan kanssa. Isäntä teki mökillä hiukan remonttia ja veimme yhden verkon, jolla tuli yksi siika. Koirat löysivät pahalle haisevan jäniksen raadon ja vaikka kuinka yritimme sen piilottaa, niin vanhempi koira kaivoi sen ylös ja söi siitä puolet. Nyt se on ilmeisesti kärsinyt vatsavaivoista, koska ei ole koskenutkaan ruokaansa.

puolukkajuustokakku

puolukkajuustokakku

Sunnuntaina oli vielä nuoremman tytön koulukirjojen päällystysoperaatio. Oma olo on ollut kohtalainen, välillä kuvottaa ja väsynyt olen jatkuvasti. Onneksi olo on kuitenkin pikku hiljaa normalisoitunut. Miehen veljelle tuli muutama viikko sitten poikavauva ja nyt myös toinen hänen veljensä sai tiistaina poikavauvan. Saas nyt sitten nähdä onko tämä meidänkin poika. Itse en ainakaan osaa ajatella edes muuta. Ensi viikonloppuna olisi tarkoitus mennä taas mökille ja käydä mahdollisesti lintumetsällä koirien kanssa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

4 + = 13